Ασημακοπούλου: Παρέμβαση εισαγγελέα για μαζική διαρροή προσωπικών δεδομένων – Στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων ο ΣΥΡΙΖΑ

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της μαζικής διαρροής προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του εξωτερικού καθώς διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα από την Εισαγγελία της Αθήνας.

Η προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση διατάχθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο και τα αδικήματα που διερευνώνται είναι παραβίαση της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου. Τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε ο εισαγγελέας Γεώργιος Νούλης.
Υπενθυμίζεται ότι κατεπείγουσα έρευνα διεξάγει και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων, καθώς έγινε δέκτης δεκάδων καταγγελιών.

Νωρίτερα, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με επικεφαλής των Σωκράτη Φάμελλο επισκέφτηκε την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ζητώντας την επιτάχυνση της έρευνας.

Δείτε:

Στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων ο ΣΥΡΙΖΑ για τη διαρροή των mail- Τα ερωτήματα προς κυβέρνηση και Δικαιοσύνη

Ο πρόεδρος της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και στη Δικαιοσύνη, ζητώντας απαντήσεις. Συγκεκριμένα, ο Σωκράτης Φάμελλος απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ρώτησε:

-Υπάρχει αξιοπιστία στις βάσεις δεδομένων;
-Ποιος έχει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα;
-Ποιος τα διαχειρίστηκε και
-Για ποιο λόγο αυτά αξιοποιήθηκαν για ψηφοθηρικούς σκοπούς;
«Πιστεύουμε ότι αντίστοιχες απαντήσεις πρέπει να δώσει και η Δικαιοσύνη. Διότι οι πολίτες πρέπει να έχουν υψηλό αίσθημα Δικαίου για την κοινωνία μας. Πρέπει να ενισχύεται η Δημοκρατία μας κι όχι συνεχώς να απαξιώνονται οι συνταγματικές προβλέψεις, να απαξιώνονται οι θεσμικές προβλέψεις και να έχουμε σοβαρά προβλήματα στο Κράτος Δικαίου της χώρας μας», υπογράμμισε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί